۱۷ شهریور ۱۳۹۲، ۲۰:۱۵

نظامی بازنشسته اردنی در گفتگو با مهر:

مردم اردن مخالف اقدام نظامی علیه سوریه هستند/ همسویی عربستان و قطر با جنگ افروزان شرم آور است

مردم اردن مخالف اقدام نظامی علیه سوریه هستند/ همسویی عربستان و قطر با جنگ افروزان شرم آور است

یکی از نظامیان بازنشسته اردنی ضمن تاکید بر حمایت ملت اردن از محور مقاومت و مخالفت آنها با هر گونه اقدام نظامی علیه سوریه از نقش مخرب عربستان و قطر در بحران سوریه و تقبل هزینه های جنگ احتمالی به شدت انتقاد کرد.

علی الحباشنه سرتیپ بازنشسته اردنی که در قالب هیئتی از این کشور به دعوت جمعیت دفاع از ملت فلسطین به ایران آمده است به حمایت های مردم این کشور از محور مقاومت و خشم آنها از هر گونه اقدام نظامی علیه سوریه اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید بگویم که هدف از سفر ما به ایران این است که توضیح دهیم میان موضع رسمی اردن و ملت آن تفاوت وجود دارد و من از جانب مردم اردن سخن می گویم.مردم اردن حامی محور مقاومت که راس آن را ایران تشکیل می دهد و سوریه، لبنان و فلسطین را شامل می شود هستند.ما حامی مقاومتیم.ما به اینجا آمده ایم و حامل این پیام هستیم که اگر اقدام نظامی علیه سوریه انجام یا تلاش شود که اردن را وارد این جنگ و مشارکت در آن کنند ما از جانب مردم اردن می گوییم که با محور مقاومت هستیم و به طور قاطع با هر گونه همکاری و مشارکت علیه کشور برادر سوریه مخالفت می کنیم.

این نظامی بازنشسته اردنی درباره نقش عربستان و قطر در ماجراجویی و اقدامات خصمانه علیه ملت و نظام سوریه خاطر نشان کرد : همانطور که روشن و آشکار است و می دانیم قطر و عربستان هزینه های مالی جنگ علیه کشور برادر سوریه را قبول کرده اند و این ننگ و عار است که یک کشور مسلمان به بیگانگان برای حمله به یک کشور عرب و مسلمان دیگر کمک کند.

الحباشنه ضمن تایید حضور نیروهای خارجی در اردن گفت: یک پایگاه نظامی از پنج ماه قبل تشکیل شده است و نیروهای زمینی در آن وجود دارند اما حجم این نیروها قابل توجه نیست و حجم زیادی را تشکیل نمی دهند.

وی درباره روابط ایران و اردن نیز افزود: اردن از نظر سیاسی و اقتصادی تحت فشارهای خارجی به ویژه فشار آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس قرار دارد و از نظر رسمی اردن نمی تواند از این فشار رهایی یابد.ولی ما معتقد هستیم که باید کانالهای دیپلماتیک مردمی گشوده شود و هیئت های مردمی میان اردن و ایران در رفت آمد باشند و به عبارت دیگر دیپلماسی مردمی جایگزین دیپلماسی رسمی شود.

علی الحباشنه درباره دیدگاه و مواضع ملت اردن در قبال حمله نظامی احتمالی به سوریه نیز اظهار داشت: اکثر ملت اردن به طور روزانه در قالب تظاهرات و راهپیمایی هر گونه اقدام نظامی علیه سوریه را محکوم می کنند و پرچم های آمریکا و رژیم صهیونیستی را به آتش می کشند.مردم اردن هرگز نمی پذیرند که خدای ناکرده اردن در ماجراجویی احتمالی طرف حساب باشد و اردن علیه کشور عربی دیگر موضع گیری کند.

این نظامی بازنشسته اردنی درباره نقش رژیم صهیونیستی در بحران سوریه بیان کرد: هدف اصلی از اقدام نظامی احتمالی حفظ امینت رژیم صهیونیستی است و رژیم صهیونیستی در پی نابودی نابودی محور مقاومت است که این محوراز ایران تا جنوب لبنان و فلسطین امتداد دارد .اگر  این اقدامی نظامی بتواند به اهداف خود برسد تمام منطقه تحت الشعاع قرار خواهد گرفت و همه کشورهای عربی و اسلامی از آن تاثیر خواهند پذیرفت.لابی صهیونیستی دولت آمریکا را در راستای تحقق اهداف رژیم صهیونیستی سوق می دهد.

وی با اشاره به حمایت مردم اردن از آرمان فلسطین نیز گفت: بزرگترین کشور عربی یعنی مصر زمانی که از رویارویی با رژیم صهیونیستی خارج شد، معادله را بر هم زد. در سال 1993 پیمان اسلو و در سال 1994 معاهده وادی عربه میان اردن و رژیم اسرائیل به امضا رسید این معاهده در دوره ضعف معاهده داد.در اردن 37 درصد فلسطینی تبار وجود دارند و تفاوتی میان اردن و فلسطین وجود ندارد. اردن امکانات محدودی دارد، اما این امکانات در خدمت آرمان فلسطین است. مردم کاملا موضع ضد اسرائیلی دارند و مجلس اردن خواستار اخراج سفیر رژیم صهیونیستی شد و این سفیر اخراج شد و راهپیمایی های مردم اردن شاهد به آتش کشیده شدن پرچمهای اسرائیل و آمریکاست. مردم اردن و فلسطین مجموعه واحدی را تشکیل می دهند و ملت اردن از آرمان فلسطین حمایت می کند.

گفتگو: فرزاد فرهادی

 

کد خبر 2131685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha